_lTkGQj_Eoc

Jouluvalot syttyvät, kauppojen lahjapaperit viedään käsistä ja toivelistat täyttyvät mitä erilaisimmista lahjoista. Joulu lähenee ja kukin valmistuu tähän tyylillään. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin sen synnyttämä tunnelma. Joensuussa joulun odotus pääsi käyntiin jo marraskuun lopulla, kun kaupungissa järjestettiin jo perinteeksi tullut joulunavaus.

Paikalle saapui useita paikkakuntalaisia, mutta avaukseen tultiin myös lähiseudulta. Tapahtumassa kaupungin jouluvalot sytytettiin päälle ja vierailihan paikan päällä myös itse Joulupukki ja Muori, jotka villitsivät erityisesti nuorta yleisöä. Tilaisuuden aikana myytiin niin ilmapalloja kuin pientä purtavaakin ja toki tarjolla oli myös kuumaa glögiä.

Pukin ja Muorin suosiolle ei ole tiedossa loppua. Kuvaaja: Antti Juntunen

Nyt näin joulukuun aikaan moni availeekin jo kalentereita innoissaan. Löytyipä luukun takaa sitten suklaa tai leikkisä kuva, aatto lähenee luukku luukulta. Joensuun kaltainen joulunavaus on hyvä esimerkki siitä, kuinka tämän lämminhenkisen jakson voi aloittaa. Iloiseksi tulee niin vanha kuin nuori ja hymy käy jokaisen suulla. Samaan aikaan tontut ilmestyvät ikkunoiden taakse ja positiivinen mieli ja ystävälliset eleet merkitään muistiin ja päinvastoin. Ollaanpa siis vielä kiltisti. Eihän meistä kukaan risuja jouluksi halua.

Ohessa on video Joensuun tämän vuoden joulunavauksesta. Löydätkö itsesi tai kenties jonkun tutun. Ei kun kommenttia ja jakoa kehiin.

 

Antti Juntunen