Kaikilla ihmisillä on joku tarina kerrottavanaan. Selvitimme suostuvatko he kertomaan sen meille. Suomen 100 –vuotispäivän kunniaksi kyselimme tällä kertaa itsenäisyydestä.

”Synnyin sota-aikana vuonna 1942. Sinä aikana Suomi on muuttunut valtavasti. Sodan jälkeen alettiin vasta teollistua. Elinkeinorakenne on täydellisesti kumoutunut, sillä nyt siitä on enää hyvin pieni osa maataloutta.

Suomi on muuttunu pääosin parempaan suuntaan, mutta viime vuosikymmenen aikana myös huonompaan. Tää netti-ilmiö on kaapannu liikaa ihmisiä, varsinkin nuoria. Kännyköiden tuijottaminen katkasee ihmisten väliset kontaktit. On kontakti vaan siihen näyttöön, jopa kadulla kävellessä, joka tarkottaa sitä, että ihmisten väliset suhteet heikkenee. Tulee suhde vaan kännykkään ja se on kamala virhe.

Mä olen tavallisen rauhallisen isänmaallinen. En osallistu varsinkaan tähän sotahilluntaan millään tavalla. Inhoan sotia ja tätä militarismia, kaikin puolin mä oon hyvin antimilitaristi.”

 

Ilmari Lehtinen, Janita Mutanen, Jatta Miettinen